Terug naar nieuws

Limburgs groeibedrijf in duurzame HVAC technieken Bart Meers haalt smart equity investeerder aan boord

Maart 2021 – Bart Meers BV, gelegen te Bilzen in Limburg, is een groeibedrijf actief als installateur van innovatieve HVAC technieken. Zowel verwarming, zonnepanelen, sanitair en ventilatie behoren tot het aanbod. De focus ligt op het plaatsen van kwalitatieve geothermische warmtepompinstallaties die ook passief koelen in combinatie met zonnepanelen die de nodige elektriciteit voor de warmtepomp leveren. 

Bart Meers BV garandeert met een 14-tal gemotiveerde medewerkers flexibiliteit, kwaliteit en een hoge servicegraad voor zowel een B2C als B2B cliënteel. Technieken worden geïnstalleerd bij zowel nieuwbouw en renovatie van particuliere woningen alsook bij industrie- en projectbouw. De firma is gevestigd in een volledig energie-neutraal industriegebouw op de Industriezone Kieleberg.

Warmtepompen zijn in België aan een flinke opmars bezig. De fors stijgende energieprijzen, de verplichte toepassing van energiebesparende maatregelen bij nieuwbouw en het toenemend normbesef dat we door blijvend gebruik van fossiele brandstoffen onze planeet onleefbaar maken, spelen in de kaart van Bart Meers BV. Limburg is tevens een provincie met ambitie. Tegen 2050 wil de provincie volledig klimaatneutraal zijn. Het bedrijf is dan ook ideaal gepositioneerd om een hierin een actieve voortrekkersrol te spelen voor een meer duurzame groene planeet. 

Om deze groei en verdere professionalisering in goede banen te leiden, zochten de aandeelhouders versterking extern. DaVinci Corporate Finance werd aangesteld als adviseur. Middels een owner buyout (OBO) transactie wordt een strategisch investeerder aan boord gehaald die zal fungeren als actief klankbord en het management op strategisch, financieel en organisatorisch vlak zal bijstaan en ondersteunen. Door de ruime managementervaring, sectorkennis en netwerk van deze zal dit eveneens een bijkomende troef zijn. Bart Meers blijft de firma echter operationeel leiden, zodat de continuïteit naar personeel, klanten en leveranciers gewaarborgd is. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×