Terug naar nieuws

Antwerps marktleider in dienstencheques voor huishoudhulp La Belle Maison met meer dan 800 medewerkers sluit aan bij Group Daenens

December 2023 – De familiale groep La Belle Maison (LBM), onder leiding van CEO Geert Vissers en zijn twee zonen, Olivier en Quinten, heeft de laatste jaren een indrukwekkend groeiparcours afgelegd. Dit heeft er voor gezorgd dat het dienstenchequebedrijf organisch is gegroeid naar meer dan 800 huishoudhulpen en 20 omkaderingspersoneelsleden. Meer dan 5.000 klanten worden dan ook wekelijks bediend. Onder de leuze ‘de properste familie van ’t Stad’ mag LBM zich dan ook onbetwiste marktleider in Groot Antwerpen noemen. Met hoofdkantoor centraal gelegen aan de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen is LBM het grootste gecentraliseerd kantoor in België voor dienstencheques. Naast LBM is er ook nog de B2B tak La Belle Business (LBB) die de professionele markt bedient en La Belle Eco (LBE), dat een eigen ontworpen lijn van 100% ecologische onderhoudsproducten aanbiedt.

Het bedrijf kan terugvallen op een equipe trouwe en goed opgeleide huishoudhulpen afkomstig uit maar liefst 73 landen gespreid over de hele wereld. Door een uitgekiend en sterk HR en retentiebeleid met opleiding en ondersteuning op mensenmaat slaagt LBM erin de juiste medewerkers aan te trekken en te behouden. Een mensgerichte en persoonlijke benadering is altijd al mede een succesfactor van het bedrijf geweest. Door een sterke lokale verankering en band op te bouwen met zowel gezinnen als huishoudhulpen onderscheidt LBM zich van de concurrentie. 

Het bedrijf is verder toonaangevend op vlak van automatisatie en klantvriendelijkheid. Met een zelf ontwikkelde applicatie wordt de communicatie tussen klant en huishoudhulp gestroomlijnd. Met meer dan 4.500 unieke gebruikers is de app een groot succes en ontzorgt deze zowel klant als huishoudhulp. Bovendien kan het omkaderingspersoneel hierdoor meer probleem-oplossend werken in plaats van puur administratief.

Dhr. Vissers had overnamehuis DaVinci geëngageerd als adviseur om het verkoopproces in goede banen te leiden. Na een zorgvuldig en gestructureerd proces werd de West-Vlaamse Group Daenens weerhouden als ideale partij om de continuïteit en verdere groei van het bedrijf te ondersteunen. 

Group Daenens hecht veel belang aan haar maatschappelijke rol. Kwalitatieve dienstverlening en het creëren van vaste werkgelegenheid en kansen voor werknemers staat voorop. Qua waarden en normen sluit deze dan ook perfect aan bij LBM. Voor Group Daenens kadert de overname van LBM, LBB en LBE binnen haar verdere groei ambities om een prominente rol te spelen in het consoliderende landschap van dienstenchequebedrijven. Met hoofdkantoor te Brugge en onder leiding van oprichter en CEO Nico Daenens bestaat de bedrijvengroep uit een aantal grote en middelgrote dienstenchequeondernemingen, een dienstenonderneming die focust op de outsourcing van ervaren techniekers, een sociaal secretariaat en een aantal opleidingscentra. De bedrijvengroep telt intussen meer dan 14.500 medewerkers en ruim 520 bedienden.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×