Terug naar nieuws

Audebo NV vindt continuïteit middels management buy-in (MBI)

November 2023 – Audebo NV werd opgericht in 1994 door de heer Geert Boone en zijn echtgenote mevrouw Veerle Audenaert en is sinds 2002 opererend vanuit het Oost-Vlaamse Lochristi. Het bedrijf is actief in diverse soorten projecten in de wegenbouw en publieke infrastructuurwerken zoals het aanleggen van opritten, parkings, versteviging van oevers en het uitgraven van vijvers, grachten,… Doorheen de jaren heeft Audebo zich ook meer en meer gespecialiseerd in complexere rioleringswerken op grote diepte, een expertise waarvoor de firma landelijk zeer gekend is. Met meer dan 37 vaktechnisch bekwame en gemotiveerde medewerkers en een uitgebreid gespecialiseerd wagen- en machinepark is het bedrijf een referentie in de sector en mag het vele stads- en gemeentebesturen tot zijn klanten rekenen.

De dagelijkse leiding was tot moment van overdracht in handen van de heer Geert Boone en zijn echtgenote mevrouw Veerle Audenaert. Daar de heer en mevrouw Boone geen familiale opvolging hadden en zij ten allen tijde de continuïteit van hun onderneming wensten te garanderen, hadden zij overnamehuis DaVinci ingeschakeld om een passende overnemer te zoeken. Door het brede netwerk van DaVinci werd na contactname met diverse partijen de heer Ibrahim Anaz als meest geschikte overnemer weerhouden. De heer Anaz is niet aan zijn proefstuk toe, tot vrij recent was hij meerderheidsaandeelhouder van het Kempische Willems NV, een onderneming actief in het leveren van wegenzout, algemeen transport en openbare werken.

De heer Anaz wordt de komende jaren nog actief bijgestaan door de heer Boone teneinde een naadloze overdracht te realiseren. Door het fijne contact en sterk vertrouwen tussen koper en verkoper is de heer Anaz reeds enkele weken vóór de eigenlijke overdracht kunnen starten met zich in te werken in de dagelijkse werking van Audebo. Op deze manier kan de overdracht dan ook geleidelijk verlopen wat de continuïteit naar klanten, leveranciers en medewerkers toe garandeert.

Overnamehuis DaVinci trad op als adviseur van de verkopers, de kopers werden op hun beurt bijgestaan door de heer Tim Messagie van DCF en meesters Olivier De Witte en Pieter Van den Broeck van Monard Law.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×