Terug naar nieuws

Econstruct Verheyen BV verkocht aan investeringsgroep Nobel PE

Juli 2022 – Econstruct Verheyen BV, gelegen in de Antwerpse Kempen te Beerse, is een kwalitatief houtskeletbouw aannemingsbedrijf met exclusieve focus op particuliere woningbouw en dit zowel ruwbouw als ‘sleutel-op-de-deur’. Totaalprojecten worden behartigd waarbij nieuwbouw, renovatie en uitbreidingen mogelijk zijn. De klemtoon ligt op nieuwbouw of grotere uitbreidingen waarbij er alleszins een architect betrokken is. 

Het bedrijf zit voornamelijk in het hogere segment van de particuliere markt (B2C). Econstruct onderscheidt zich door focus op maatwerk, kwaliteit, en een optimale prijs/kwaliteitsverhouding met persoonlijke begeleiding en respect voor timings.

Met een gedreven en gepassioneerd team van medewerkers en een modern productieapparaat, is de firma klaar voor verdere expansie. Econstruct’s sterkte is dat het bedrijf zelf ambachtelijk kan produceren in een eigen atelier. De productie is gesteld op maatwerk en kan flexibel schakelen. 

Om de volgende groeifase en verdere professionalisering van de firma te ondersteunen werd overnamehuis DaVinci Corporate Finance aangesteld als adviseur die een geschikte investeerder met toegevoegde waarde aan boord wist te halen. De dagelijkse operationele leiding blijft in handen van Dhr. Jef Verheyen die ondersteund zal worden op administratief en organisatorisch vlak. De smart equity investeerder zal een klankbordfunctie vervullen en op strategisch vlak bijstand bieden. De vorige eigenaars, het echtpaar Verheyen – Van Otten, behouden eveneens een belangrijke minderheidsparticipatie in de firma. Econstruct is zo ideaal gepositioneerd om een voortrekkersrol in deze groeiende markt te spelen.

Nobel PE is een private investeringsvennootschap onder leiding van Dhr. Frank Moyaert en Dhr. Sébastien Hendrickx. Nobel PE focust op rendabele familiebedrijven actief in de bouwsector in de brede regio Kempen en met een link naar vastgoed. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×