Terug naar nieuws

CARTIM BV wordt onderdeel van ORFYS Rental Cars dat verticaal verder integreert

December 2023  - CARTIM BV werd opgericht in 1998 door de heer Timothy De Bock en was bij aanvang opererend vanuit Kruishoutem tot er eind 2008 een bedrijfsgebouw werd aangekocht in de industriezone De Bruwaan te Oudenaarde. De ruime bedrijfssite van ongeveer 2.000m² en de toetreding van zijn echtgenote mevrouw Julie Loeman lieten CARTIM carrosserie toe in de jaren die volgden substantieel te groeien en een belangrijke partner te worden voor diverse autoverdelers en -handelaars die al hun koetswerkherstellingen en spuitopdrachten door CARTIM laten uitvoeren. Naast dit professioneel cliënteel is er een uitgebreid recurrent particulier klantenbestand dat al 25 jaar met veel toewijding geserviced wordt.

Om haar diensten te leveren kan CARTIM rekenen op een trouwe en bekwame equipe van 5 medewerkers die middels 6 voorbereidingszone's, een montage- en demontagezone, een richtzone en als laatste een nacontrolezone efficiënt de herstellingen kunnen uitvoeren. Tevens beschikt CARTIM over een ultramoderne spuitcabine die aan de laatste Europese milieunormen voldoet met daarnaast een verflabo waarin de milieuvriendelijke watergedragen verven gemengd worden. De combinatie van een up-to-date infrastructuur, vakbekwame medewerkers en een kwalitatieve service heeft geresulteerd in diverse erkenningen binnen de sector van de carrosseriebedrijven. 

Reeds enkele jaren mag CARTIM BV het snelgroeiend autoverhuurbedrijf ORFYS BV uit Zingem/Kruisem tot één van haar trouwste klanten rekenen. Door de sterke groei van het Oost-Vlaamse ORFYS, opgericht en aangestuurd door de heren Kurt en Koen Reynvoet, werd de samenwerking tussen beide bedrijven vrij recentelijk heel intensief. Tijdens deze intense samenwerking voelden de broers Reynvoet en de heer de Bock al snel aan dat er meer in zat dan louter de onafhankelijke samenwerking tussen de beide ondernemingen. Daar het de 3 heren allerminst ontbreekt aan ondernemerschap kwamen de integratie-, overnamegesprekken als vanzelfsprekend op gang. Voor CARTIM kwam een integratie niet ongelegen door het snel veranderend automobiellandschap en voor ORFYS is snelle, betrouwbare en kwalitatieve service wat betreft herstellingen naar haar huurcliënteel toe cruciaal waardoor deze laatste met graagte een verticale integratie realiseerde. 

Van zodra de gesprekken concreter werden, stelden de heer De Bock en zijn echtgenote overnamehuis DaVinci aan om hen te begeleiden bij de overnamegesprekken en de redactie van de nodige contractuele overeenkomsten. De heren Bart Vingerhoedt en Jo Maris konden hierbij rekenen op de snelle en solide bijstand van de heren Peter Ronsse en Rudy Seghers van het Oudenaards boekhoudkantoor Pro-Count BV dat al jaren het parcours van Cartim BV ondersteunt. De kopers werden op hun beurt bijgestaan door de heren Mario Verstichel en Pieter Thuysbaert van het kantoor Dewulf-Verstichel. Door het grote vertrouwen tussen de contracterende partijen alsook de fijne, professionele contacten tussen de diverse adviseurs werd al snel een gedragen akkoord bekomen. In de praktijk blijft het DNA van CARTIM na overdracht behouden mede door het engagement van de Heer De Bock om de dagelijkse operationele leiding te blijven verzorgen.

DaVinci Corporate Finance wenst hierbij volgende personen expliciet te danken voor de fijne, constructieve samenwerking met name de heren Mario Verstichel en Pieter Thuysbaert van het kantoor Verstichel-Dewulf, de heer Willem Verbeke van ORFYS, de heren Peter Ronsse en Rudy Seghers van Pro-Count, de heer Bart Knapen van BNP Paribas Fortis en de heer Stefan de Lombaerde van Belfius. Daarnaast van harte proficiat aan de overnemers Kurt en Koen Reynvoet alsook aan de overlaters Timothy De Bock en mevrouw Julie Loeman.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×