Terug naar nieuws

DaVinci begeleidt de aandeelhouder van XerXes Software bij een MBI transactie

Mei 2023 – XerXes Software, gespecialiseerd in software voor brood- en banketbakkerijen, gaande van kassabeheer 'Prokas', verkoops- 'Probak', en aankoopadministratie 'Protrac'. XerXes staat naast de ontwikkeling van deze software ook in voor de opleiding en de 24/7 ondersteuning van haar cliënteel. 

XerXes Software werd meer dan 25 jaar geleden opgericht door dhr. De Marc De Schaepmeester die na zijn studies informatica aan de slag ging als programmeur, eerst bij een industriële bakkerij en later bij een gekende onderneming actief in de sector van de bloemmolens. Door zijn jarenlange contacten met bakkers gecombineerd met zijn grote sectorkennis en IT-opleiding zag Marc al snel in dat bakkers nood hadden aan een op maat gemaakt softwarepakket. Wat startte als een lucratief bijberoep groeide als snel uit tot een voltijdse activiteit. Door de jaren heen heeft XerXes een prominente positie verworven binnen de bakkerijsector en mag diverse industriële bakkerijen tot haar trouwe klanten rekenen.

Om te beantwoorden aan de toekomstige uitdagingen van XerXes Software, waaronder de transitie naar een cloud applicatie en de garantie van de continuïteit van de onderneming omwille van de leeftijd van haar bestuurder, stelde dhr. De Schaepmeester DaVinci aan in de zoektocht naar een geschikte overnemer. Na diverse constructieve gesprekken met meerdere kandidaten en aantrekkelijke biedingen kwam een management buy-in (MBI) transactie tot stand met een overnemer met een uitgebreide technische en commerciële kennis van de sector. Dhr. Marc De Schaepmeester blijft na de overname nog enkele jaren sterk operationeel betrokken om de transitie naar de cloud te ondersteunen. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×