Terug naar nieuws

Leveraged (family) buyout bij Limburgs groeibedrijf Nelis Wegenbouw NV

Familiebedrijf Nelis Wegenbouw NV uit Opglabbeek, specialist in betonverhardingen, is al meer dan 30 jaar een vaste partner van overheden, KMO's en multinationals. Dit dynamisch groeibedrijf is de referentie voor de aanleg, onderhoud en herstellen van zowel nieuwe als bestaande binnen- en buitenverhardingen alsook rioleringswerken.

De onderneming werd enkele jaren geleden bekroond tot Trends Gazelle in de categorie snelstgroeiende middelgrote ondernemingen in de provincie Limburg.

Een professioneel en gedreven team van meer dan 30 medewerkers zorgt dagelijks voor het onderhoud, herstellen en waterdicht maken van beton en asfaltverhardingen. Enkele klantenreferenties zijn o.a. Ikea, H.Essers, Greenyard, SCK, Dyka en tal van steden en gemeenten.

Om de groei en verdere professionalisering te ondersteunen zochten de aandeelhouders versterking extern. Samen met een strategisch-financiële partner werd de familiale bedrijfsopvolging mogelijk gemaakt middels een leveraged buyout transactie. De kinderen van de voormalige aandeelhouders nemen hierbij de meerderheid van de aandelen over en zorgen zo voor de continuïteit van de firma. Gedelegeerd bestuurder Johan Nelis en zus Nicole Nelis blijven mee aan boord en zetten hun operationele functies verder.

De familie Nelis had DaVinci Corporate Finance geëngageerd als exclusief en onafhankelijk adviseur om de bedrijfsoverdracht te begeleiden.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×