Terug naar nieuws

Management buyout (MBO) bij belangrijk franchisenemer van Burger Brands

April 2021 - Over een tijdspanne van meer dan 20 jaar is ondernemer Guy Kerremans erin geslaagd om meerdere franchises in de sector van de hamburgerrestaurants te bekomen, te behouden en verder uit te bouwen. 

Franchises voor Burger King of Quick worden niet vlot uitgedeeld; ze worden tevens nauw opgevolgd door de franchisegever. Het openhouden van bestaande restaurants en het openen van nieuwe vestigingen mag niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. 

Deze jarenlange ervaring en knowhow heeft Guy Kerremans doorgegeven aan een medewerker binnen de organisatie. De kinderen van Guy bleken interesse te hebben buiten de sector van de hamburgerrestaurants; familiale opvolging was dus niet aan de orde. 

Mevrouw Bie Van den Brandt heeft de aandelen van Risrest BV overgenomen middels een management buyout (MBO) transactie om zo de continuïteit van de organisatie en de restaurants te garanderen. De overdracht werd grondig voorbereid en vervolgens ook goedgekeurd door de franchisegever. Op deze manier is de opvolging geregeld voor diverse restaurants van Quick en één restaurant van Burger King. DaVinci Corporate Finance trad op als exclusief adviseur bij deze transactie.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×