Terug naar nieuws

Groeibedrijf actief in geothermische warmtepompsystemen Geoservices sluit aan bij Elentra

Oktober 2023 – Geoservices BV, gelegen in de Antwerpse Kempen te Rijkevorsel, is een innovatief groeibedrijf en pionier actief in de installatie van geothermische warmtepompsystemen. De warmtepompen worden gebruikt voor verwarming en koeling van zowel privéwoningen als appartementsblokken, kantoor- en industriële gebouwen. Geoservices garandeert met een bekwame equipe van gemotiveerde medewerkers flexibiliteit, kwaliteit en een hoge servicegraad voor zowel een B2C als B2B cliënteel.

Het bedrijf heeft zich door de jaren heen opgewerkt tot één van de belangrijkste spelers op gebied van geothermische warmtepompinstallaties in de provincie Antwerpen en daarbuiten. Zowel de geothermische grondboringen zelf als het plaatsen van vloerverwarming en warmtepompinstallaties worden in eigen beheer verzorgd zodat de klant slechts één aanspreekpunt heeft. Deze geïntegreerde aanpak maakt het bedrijf uniek.

Om de Europese klimaatambities tegen 2050 van de EU Green Deal waar te maken is de shift richting duurzaam bouwen met klimaatneutrale technieken definitief ingezet. Zo zijn warmtepompen in België aan een flinke opmars bezig. De fors stijgende energieprijzen, de verplichte toepassing van energiebesparende maatregelen bij nieuwbouw en het toenemend normbesef dat we door blijvend gebruik van fossiele brandstoffen onze planeet onleefbaar maken, spelen in de kaart van het bedrijf.

Om de sterke groei en verdere professionalisering in goede banen te leiden, zochten de aandeelhouders versterking extern. DaVinci begeleidde de aandeelhouders bij deze zoektocht en bracht met Elentra de juiste partner met toegevoegde waarde aan boord. CEO Danny Maes evenals commercieel directeur Gert Jochems blijven operationeel actief en stappen mee in het kapitaal van de groep. De continuïteit naar klanten, leveranciers en personeel toe is hiermee gegarandeerd. Companions zal fungeren als actief klankbord en zal het management op strategisch, financieel en organisatorisch vlak bijstaan. Geoservices is zo ideaal gepositioneerd om een voortrekkersrol in de markt te blijven spelen.

De Elentra groep focust op HVAC en duurzame energie oplossingen en is één van de groeipilaren van de Antwerpse investeringsgroep Companions. Naast KTI-WTI in Zandhoven is Geoservices de tweede aanvulling voor Elentra. De Elentra groep wil verder groeien in de sector, zowel organisch als via bijkomende overnames (buy & build).

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×