Terug naar nieuws

Management buyout bij toonaangevende Limburgse ramen & deuren specialist Van Hout Alu-Construct NV

Juli 2021 – Van Hout Alu-Construct, gelegen te Heusden-Zolder in Limburg, is specialist in op maat gemaakte aluminium ramen, deuren, poorten en toebehoren. Met kwalitatieve materialen, gecontroleerde arbeidsprocessen en opgeleide vakmensen staat de firma garant voor een perfect afgewerkt product. Zowel het opmeten, leveren en de plaatsing gebeurt in eigen beheer. Naast ramen en deuren levert de zaak ook allerhande toebehoren op het gebied van o.a. zonwering, ventilatie en inbraakbeveiliging. De firma is erkend Artline-licentiehouder en gecertificeerd Sapa Aluminium vakman.

Het bedrijf garandeert met een 14-tal gemotiveerde medewerkers flexibiliteit, kwaliteit en een hoge en gepersonaliseerde servicegraad voor zowel een B2C als B2B cliënteel. Zowel de markt van nieuwbouw, verbouwing en renovatie wordt bediend met focus op particulieren, bouwpromotoren en architecten. Er wordt dan ook bewust ingezet op een ‘customer intimacy’ strategie.

Van Hout Alu-Construct is al meer dan 40 jaar een begrip in Limburg en daarbuiten. Dhr. Bart Van Hout, zoon van de oprichter, verkocht de firma in 2012 aan Dhr. Herman Goedhuys. Herman is een gedreven en ervaren zakenman en bouwde de firma verder uit en bracht nog meer structuur en organisatie aan.  

Gezien het ontbreken van geschikte familiale opvolging wenste Herman over te gaan tot verkoop van de aandelen. Hierbij werd overnamehuis DaVinci Corporate Finance aangesteld als adviseur. Middels een management buyout (MBO) transactie werd de opvolging gegarandeerd en hebben Dhr. Yves Kwanten en Dhr. Davy Vandecraen de aandelen overgenomen. Yves en Davy waren beide reeds jarenlang succesvol actief als projectleiders binnen de firma. Herman voorziet een gedegen meewerktermijn na overname zodat een vlotte overdracht mogelijk is en de continuïteit van de firma naar klanten, leveranciers en personeel toe gegarandeerd is. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×