Terug naar nieuws

Nobel Flooring versterkt zich middels buyout met smart equity investeerder en tekent ambitieus groeiplan uit

Juni 2022 – Nobel Flooring BV, gelegen in de Noorderkempen te Hoogstraten, produceert duurzame en hoogwaardige samengestelde en massieve planken voor parket, trappen, lambrisering, plafonds en andere design ontwerpen zoals tafels, deuren, kastdeuren,… En dit voornamelijk voor het high-end segment van zowel de B2C als B2B markt. Nobel focust op kwaliteit, service en een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. 

Nobel is een familiebedrijf met een lange traditie. De geschiedenis gaat reeds terug tot 1890 toen klokkenbouwer Piet Schrauwen houten kasten voor uurwerken maakte. Zes generaties later is het bedrijf geëvolueerd van een lokale fabrikant en plaatser van houten vloeren naar een fabrikant, plaatser en exporteur. Met een gedreven en gepassioneerd team van meer dan 21 medewerkers, een ultramodern productieapparaat, een eigen kleurafdeling, maatwerkafdeling en eigen plaatsingsdienst is de firma klaar voor verdere expansie.

Nobel’s sterkte is dat alles zelf gemaakt wordt: van boomstam tot afgewerkt (geplaatst) product. Het bedrijf is quasi volledig verticaal geïntegreerd. Zo onderscheidt Nobel zich van de concurrentie en bekleedt het een unieke marktpositie.

Het B2C cliënteel komt op vandaag voornamelijk uit België en Nederland. Het B2B cliënteel situeert zich in België, Nederland, US, Noorwegen, Zwitserland, UK, Hong Kong en Australië. De internationale klanten zijn gecharmeerd door het unieke Belgische vakmanschap van de Nobel producten en de US markt is vragende partij voor substantieel grotere volumes. In lange en brede plankenvloeren staat de firma aan de internationale top. Zo zal er o.a. enkele duizenden vierkante meter speciale parketvloer in de nieuwe woonwijk op zee ‘Anse du Portier’ in Monaco van Nobel makelij worden.

Nobel heeft een toonzaal te Hoogstraten waar ook de productie gehuisvest is. Deze zomer gaat een tweede showroom open te Knokke en er zijn reeds plannen in de maak voor een derde locatie.

Om de volgende groeifase van de firma te ondersteunen werd DaVinci Corporate Finance aangesteld als adviseur die een geschikte investeerder met toegevoegde waarde aan boord wist te halen. De dagelijkse operationele leiding blijft in handen van het managementteam Johan Schrauwen en Petra Lievens. De smart equity investeerder zal een klankbordfunctie vervullen en op strategisch vlak bijstand bieden. Nobel is zo ideaal gepositioneerd om een voortrekkersrol in de markt te blijven spelen en zowel nationaal als internationaal verder te groeien. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×